Helikopterflottan är noggrant sammansatt och mycket effektiv, Jämtlands Flyg opererar med sju helikoptrar i tre storlekar. Jämtlands Flyg producerar över 4.000 flygtimmar per år!

Vi satsar på säkra, kompetenta och kostnadseffektiva maskiner. Var och en lämplig för sina ändamål.


Senaste teknologin implementeras direkt, t.ex. har vi ett toppmodernt uppföljningssystem som konstant sänder helikoptrarnas GPS-position via satellittelefoni (Iridium) så att vår Fleet Manager kan följa helikoptrarnas exakta positioner via en skärm för veta var de befinner sig hela tiden för både extra säkerhet och ett effektivare arbete! Vi använder oss av Iridiums globala satellitnät för att vara oberoende av GSM-täckning som andra system är beroende av. Det är just när mobiltelefonerna inte längre fungerar det är som viktigast att kunna veta var våran personal och kunder befinner sig - och med avlägsna fjäll och skogar som arbetsplats anser vi detta vara ett måste!

Förbättrad tvåvägskommunikation med bl a med Westéls MRG/WRT Radiotelefoni över hela Mellan-Norrland inklusive den aktuella fjällkedjan. Givetvis fins även GSM-  telefoner   och flygradio installerade.

Jämtlands Flyg använder en Eurocopter AS350B2 Ekorre för alla typer av lyftjobb upp till över ett ton och personbefordran av upp till 7 personer inkl. pilot.

De flesta flygtimmarna loggas dock i någon av företagets tre Eurocopter EC120B Colibri. Colibrin är världens tystaste och mest miljövänliga helikopter i sin klass och har plats för fem personer inkl. pilot. Modellen används till allt från lyft och vattenbombning till bedövningsskytte mot vilt och kraftledningsinspektion. Den är oslagbar när det gäller personbefordran vare sig det är tekniker till en avlägsen mobilmast, ledningsmötet eller fjällturister med mycket packning.

Sist och även minst kommer Robinson R44 Raven II med plats för fyra personer inkl. pilot. Detta är världens mest sålda helikopter och till skillnad från de större turbindrivna helikoptrarna har den en kolvmotor. Modellen är populär bl.a. för rendrivning och olika inspektionsuppdrag.

Vår tekniska serviceorganisation (JAR-OPS 145-organisation) är lokaliserad i Östersund vilket innebär att samtliga våra helikoptrar genomgår all service, underhåll och reparationer in-house i vår hangar i Östersund för minimala stilleståndstider och maximal tillgänglighet.

 Sedan 2010 har vi expanderat och anställt egen teknisk chef för PART-M och erhållit verkstadstillstånd för PART-145 (verkstadstillstånd SE.145.0129).

Vi är godkända som "Authorized Robinson Service Center".
 

 

En mycket beprövad och pålitlig snabb, stark och bekväm turbin-helikopter för både taxiflyg, lyft och transporter.
>>Mer information

 

Eurocopter EC 120B "Colibri"
Våra moderna, mångsidigt användbara maskiner möter högre krav på miljö, säkerhet, ekonomi . Utvecklad och tillverkad enligt nya miljö- och säkerhetsvillkor (JAR 27). En lätt multi-användbar enmotorig turbin-helikopter med 5 säkra och bekväma säten.
>>Mer information
Vi opererar med tre (3) st Robinson-helikopter. Lätt, fyrsitsig kraftfull och snabb. Kolvmotordriven bensinare till skillnad från de övriga.
>>Mer information
 
 

Jämtlands Flyg AB • Lugnviksvägen 5 • SE-831 52 Östersund • Sweden
 

Ph. +46 (0)63 18 36 70 •  Fax +46 (0)63 18 36 79 • info@jamtlandsflyg.se

Foto: FOTOGRAFTINA Webproduktion: JUNIOR Reklambyrå