Helikopterflottan är noggrant sammansatt och mycket effektiv, Jämtlands Flyg opererar med sex helikoptrar i tre storlekar och producerar över 3.000 flygtimmar per år!

Vi satsar på säkra, kompetenta och kostnadseffektiva maskiner. Var och en lämplig för sina ändamål.

Senaste teknologin implementeras direkt, t.ex. har vi ett toppmodernt uppföljningssystem som konstant sänder helikoptrarnas GPS-position via satellittelefoni (Iridium) så att vår Fleet Manager kan följa helikoptrarnas exakta positioner via en skärm för veta var de befinner sig hela tiden för både extra säkerhet och ett effektivare arbete! Vi använder oss av Iridiums globala satellitnät för att vara oberoende av GSM-täckning som andra system är beroende av. Det är just när mobiltelefonerna inte längre fungerar det är som viktigast att kunna veta var våran personal och kunder befinner sig – och med avlägsna fjäll och skogar som arbetsplats anser vi detta vara ett måste!

Förbättrad tvåvägskommunikation med bl a med Westéls MRG/WRT Radiotelefoni över hela Mellan-Norrland inklusive den aktuella fjällkedjan. Givetvis fins även GSM-telefoner och flygradio installerade.

Jämtlands Flyg använder en Eurocopter AS350B2 Ekorre för alla typer av lyftjobb upp till över ett ton och personbefordran av upp till 7 personer inkl. pilot.

121453De flesta flygtimmarna loggas dock i någon av företagets tre Eurocopter EC120B Colibri. Colibrin är världens tystaste och mest miljövänliga helikopter i sin klass och har plats för fem personer inkl. pilot. Modellen används till allt från lyft och vattenbombning till bedövningsskytte mot vilt och kraftledningsinspektion. Den är oslagbar när det gäller personbefordran vare sig det är tekniker till en avlägsen mobilmast, ledningsmötet eller fjällturister med mycket packning.

 

 

 

20130427_080035Sist och även minst kommer Robinson R44 Raven II med plats för fyra personer inkl. pilot. Detta är världens mest sålda helikopter och till skillnad från de större turbindrivna helikoptrarna har den en kolvmotor. Modellen är populär bl.a. för rendrivning och olika inspektionsuppdrag.

Vår tekniska serviceorganisation (EASA-OPS Part 145-organisation) är lokaliserad i Östersund vilket innebär att samtliga våra helikoptrar genomgår all service, underhåll och reparationer in-house i vår hangar i Östersund för minimala stilleståndstider och maximal tillgänglighet.

 

Vi har också mångåriga samarbeten med utvalda kolleger i branschen, och kan tillsammans med dem erbjuda fler och större helikoptrar. Vi har bl.a. tillgång till Superpuma som lyfter 4000 kg, flera AS350 B3 etc. Ring så löser vi era behov!